De teams zijn bekend

Het was bloed, zweet en tranen voor de jury… Zoveel waanzinnige aanmeldingen! Maar na 2 maanden video’s bekijken is eindelijk bekend welke 6 teams in april op reis gaan voor het goede doel.

Ontmoet Team Afrika.nl, Azie.nl, MiddenAmerika.nl, NoordAmerika.nl, Oceanie.nl en ZuidAmerika.nl.

Volg ze via Facebook, Twitter en Waarbenjij.Nu, geef ze reisadvies en steun ze voor het goede doel!

Maar vergeet niet EERST 6x6x6 op Reis te volgen. Voor iedere volger via Facebook, Twitter en e-mail doneren de sponsoren namens jou € 0,30 aan STOP AIDS NOW!, Solidaridad, Hivos, OneMen, EEN en Fairfood.

Ontmoet de teams:

- Ruben en Sam voor Azie.nl
- Joni en Martin voor ZuidAmerika.nl
- Suzanne en Emma voor MiddenAmerika.nl
- Ruut en Maranka voor NoordAmerika.nl
- Anna en Daphne voor Oceanie.nl

Naar welk team en welk continent kijken jullie het meeste uit?

Ik heb even getwijfeld of ik onderstaande reactie als blog zou posten of toch maar gewoon op dit forum… Forum heeft gewonnen…:o

Inmiddels zijn we weer een week verder en komt het vertrek van de teams naar hun continent steeds dichterbij. Ze hebben zelfs de 1e opdracht al gekregen… *(heb alleen totaal gemist hoe de keuze voor die 3 opdrachten tot stand is gekomen en ook de stemming voor de opdrachten was dit keer niet bijzonder transparant voor de volgers? Heb geen tussenstand of eindstand gezien…). * Ik ben in elk geval benieuwd wat ze hier van gaan maken en vooral hoe ze dit in beeld en ook in tekst zullen weergeven. De thuisblijvers worden zelfs al uitgedaagd om de 2e opdracht te verzinnen met als thema: cultuurshock!

Kortom: Let the adventure begin!

Maar was dit avontuur niet eigenlijk al lang begonnen? Sinds februari wordt het internet en de sociale media als facebook, twitter en hyves volgespamd met foto’s, video’s, radioclips, blogs en nieuwsberichten. En vorige week zijn dus de teams bekend gemaakt die nu vast heel erg druk bezig zijn met de voorbereidingen…

Hoe leuk zou het zijn om te lezen en te zien wat ze daarbij de afgelopen dagen allemaal zijn tegengekomen: briefing bij de goede doelen, visum avonturen, prikken, felicitaties van vrienden, collega’s, bekenden en minder bekenden. En misschien kunnen ze nog wel een tipje van de sluier oplichten van de te volgen route? En hiervan alvast wat foto’s of video’s te laten zien? Waar ze allemaal zo goed in zijn…? Dat was in de aanloop naar de ontknoping toch ook zo leuk om te doen én om te volgen? Lijken mij persoonlijk voldoende momenten en onderwerpen om iets over te vertellen.

Daarom vind ik het zo jammer dat eigenlijk alle teams zo weinig van zich hebben laten horen in de afgelopen week. Af en toe kort bericht op het eigen profiel op facebook, heel af en toe een tweet vanuit het eigen - of in sommige gevallen misschien van het gezamenlijke - twitteraccount, of zelfs alleen maar een simpele RT van 6x6x6opreis of hun goede doel op twitter… Daar hou je je volgers niet heel erg lang mee bij de les teams! Ook op de facebook pagina van 6x6x6 op reis zie ik weinig terug van de winnende teams sinds vorige week…

En ik had me echt voorgenomen alle teams op de voet te blijven volgen. Alleen als er maar zo weinig wordt gedaan op de social media zoals FB en twitter, kan ik mijn aandacht moeilijk vasthouden. En weet ik dus niet of ik me aan mijn belofte kan houden… Ok, ik ben natuurlijk niet de enige die jullie volgt en er lijken toch ook weer nieuwe volgers bij te komen. En jullie zijn nog steeds wel degenen die een fantastische reis maken! Maar zorg er dan ook voor dat je je aan één van de belangrijkste opdracht houdt: hou je volgers op de hoogte! En ook zodanig dat die volgers jouw blijven volgen!

Maar goed, misschien heb ik me vergist en zitten de teams stiekem toch met z’n allen het hele internet vol te spammen met alle perikelen rondom hun voorbereidingen, foto’s en video’s. En heb ik gewoon op de verkeerde kanalen afgestemd. Maar ik heb het idee dat ik me niet vergis en dat de teams het nu blijkbaar niet meer zo noodzakelijk vinden om zichzelf verder te profileren; de buit is immers binnen… En het is al zo druk met de voorbereidingen en afronding van de laatste weken op je werk/studie, dus om dan ook nog eens al je avonturen met ons te delen… Belooft wat voor de rest van de trip…? Please teams, convince me of the opposite!?

**Mijn tip aan de teams is dan ook: Laat dus wat meer van je horen en zien! **

Is misschien meteen een mooie opdracht: omdat niet alle teams echt goed zichtbaar zijn, is het vast een hele omschakeling om ervoor te zorgen dat je op z’n minst 5 volwaardige blogs schrijft per week, iedere dag een videodagboek (per persoon!) toont en begin daar eigenlijk vandaag alvast mee…? Is niet alleen voor jullie als teams een cultuurshock:wereld:, maar misschien ook wel voor jullie volgers… die moeten ineens ook weer meer gaan lezen…?!

Anyway, succes allemaal en uiteraard veel plezier. Ik hoop vooral dat jullie mijn verhaal oppikken en er iets mee gaan doen…
:vak01: >>> :chin:

1 like

Hi Suus,

Bedankt voor je reactie. We nemen je tips ter harte.

Op dit moment zijn de teams zich hard aan het voorbereiden op de reis. Ze gaan vanaf deze week allemaal hun eigen Facebook en Twitter Team-accounts bijhouden. Waarmee je dus snel veel meer van ze zult horen!

Dus volg ze op Facebook en Twitter en ook voor deze kanalen geldt: iedere volger 30 ct!

http://www.twitter.com/AfrikaNL

http://www.twitter.com/AzieNL

http://www.twitter.com/NoordAmerikaNL

http://www.twitter.com/MiddenAmerikaNL

http://www.twitter.com/ZuidAmerikaNL

http://www.twitter.com/OceanieNL

Nogmaals bedankt.