De beruchte backpackersbelasting wordt toch ingevoerd in Australië

Met ingang van volgend jaar gaan backpackers 19% belasting betalen over hun verdiensten. Aanvankelijk wilde de regering vanaf afgelopen juli de inkomsten belasten met 32,50 % maar na felle protesten van (fruit)boeren is dat percentage omlaag bijgesteld.

Australië schroeft ‘backpacker-tax’ terug na kritiekAustralië gaat minder belasting heffen over de werkzaamheden van backpackers dan het oorspronkelijk van plan was. Dat heeft de Australische minister van Financiën Scott Morrison bekendgemaakt. In plaats van het geplande tarief van 32,5%, gaat de regering nu 19% vragen over elke dollar die werkende toeristen verdienen.
Met het compromis hoopt de regering in Canberra de zorgen weg te nemen bij de boeren en de toeristische sector. Die waren bang dat toeristen Australië links zouden laten liggen door de aangekondigde *backpacker-tax. *
*Morrison zei dat de regering erkent dat backpackers een belangrijke bijdrage leveren aan het seizoenswerk. Hij zei toeristen juist te willen aanmoedigen naar Australië te reizen. Daarom kondigde hij ook aan dat de kosten van een werkvisum met 50 dollar omlaag gaan.

Lees verder bron: NOS.nl*

Australië zal vanaf januari 2017 een backpackersbelasting invoeren. Reizigers zullen niet langer belastingvrij geld kunnen verdienen, iets wat voorheen met een work-and-travel visa mogelijk was tot 18.000 dollar. Na maandenlange discussie over het al dan niet invoeren van dergelijke taks, besliste het parlement om de taks op een ‘milde’ 19 procent te houden.

Nog in maart werd beslist dat de backpackersbelasting er niet zou komen. Het oorspronkelijke voorstel van een taks 32.5 procent werd echter niet goed ontvangen, noch door de lokale bevolking, noch door de toeristen. De Australische landbouwsector vreesde dat ze daarmee niet langer voldoende arbeidskrachten bijeen zouden ronselen. De toerismesector vreesde op zijn beurt dat backpackers hun verblijf zouden inkorten, terwijl ze een onmisbare bron van inkomsten zijn voor de Australische economie.

Lees verder bron: Het Nieuwsblad.be

Zie ook: Traveler

Kees, hadden we dit op 1 oktober ook al niet gemeld :wink: http://www.wereldwijzer.nl/showthread.php?t=203545&highlight=Belasting+backpackers

Klopt Willem! Toen was het nog niet definitief denk ik of werd teruggedraaid, ik las vandaag dit bericht in Nieuwsblad (België) en Traveler gisteren.
Zal deze berichten van toen kleven bij deze berichten voor de duidelijkheid…

Zie ook bericht NU.nl (3 nov.2016):Australië voert belasting in voor werkende backpackers

Zie ook bericht NU.nl (3 nov.2016):Australië voert belasting in voor werkende backpackers

Ga toch met een groepsreis, dan hoef je nooit te werken!

Hoezo, kost een groepsreis niks? Je bent wel sterk in zwakke reacties.