Castro vecht voor zijn leven

http://www.nu.nl/img.db/706139+s(120!x120!)

Castro vecht voor zijn leven

Bron: NU.nl

*AMSTERDAM - Fidel Castro vecht momenteel voor zijn leven, meldt CNN zaterdag. De Cubaanse leider boekt minimale vooruitgang, nadat complicaties waren opgetreden bij een operatie aan zijn darmen. *

De president van Venezuela, Hugo Chavez, zei in een speech dat de 80-jarige Castro een zeer moeilijke periode doormaakt.

Fidel Castro is sinds 31 juli niet meer in het openbaar verschenen.

Later vandaag is dit nieuwsbericht gewijzigd/uitgebreid:

http://www.nu.nl/img.db/706139+s(120!x120!)

Castro vecht voor zijn leven

Bron: NU.nl

RIO DE JANEIRO - De Cubaanse leider Fidel Castro “vecht voor zijn leven”. Dat heeft de Venezolaanse president Hugo Chávez gezegd, aldus de BBC zaterdag. Chávez is een goede vriend van Castro.

Volgens Chávez maakt de 80-jarige Castro “een moeilijke tijd door”. Hij sprak een paar dagen geleden telefonisch met Castro. Chávez maakte zijn opmerkingen tijdens een toespraak tot het parlement van de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro.

Gevecht
“Hij is terug in de Sierra Maestra en is verstrengeld in een gevecht voor zijn leven”, zei Chávez verwijzend naar de periode eind jaren vijftig die Castro doorbracht in de Cubaanse bergen vanwaar hij de guerrillastrijd voor de revolutie leidde.

Castro is op 31 juli voor het laatst in het openbaar gezien. Toen droeg hij de macht over aan zijn broer Raul (75) omdat hij een operatie aan zijn dikke darm moest ondergaan. Sindsdien hebben de Cubaanse autoriteiten geen mededelingen meer gedaan over zijn gezondheidstoestand. Zijn toestand is tot staatsgeheim verklaard.

Eerder deze week citeerde het Spaanse dagblad El País nog medische bronnen rond Castro die stelden dat diens toestand bijzonder ernstig zou zijn. De krant berichtte dat er complicaties waren opgetreden na drie deels mislukte operaties.