Camping: Janův Důl (Noord Bohemen) Tsjechië

Camping 2000 in Janův Důl (Noord Bohemen) Tsjechie
De camping is in Nederlands beheer.

Mooie camping met ruime plaatsen midden in de natuur in het rustige dorpje Janův Důl. Het dorpje ligt te zuiden van de stad Liberic. De camping heeft schoon en goed sanitair en een prachtig zwembad met glijbaan en een peuterbad. Een gezellige camping bar bevindt zich in een bijgebouw van de vroegere boerderij en er is de mogelijkheid om een snack te bestellen. Op de camping is een broodjeswinkel aanwezig. Er is een groot terras aan de voorkant van het gebouw en een groot terras bij het zwembad. Naast het zwembad zijn speeltoestellen voor de kleintjes. Op de camping kun je draadloos internetten en bij de receptie is een internethoek met meerdere computers. In het hoogseizoen kunt u 1 tot 2 maal per week vanuit de camping met een touringcar bus en met een Nederlands sprekende gids naar de prachtige stad Praag.
Januv Dul is te bereiken via weg 13 (E442) richting Liberec (richting oosten) of Dĕčín (richting westen). Bij Jablonné eraf en neem hier weg 270 richtig Mimon. Deze weg een tijdje volgen tot u bij een kruispunt komt ca. 5 km voor Mimon. Ga daar links af richting Hamr, Osecná (weg 278). In Osecná vóór de kerk links af richting Januv Dul. De camping staat verder met borden aan gegeven.

De camping heeft kampeerhutten en worden verhuurd. De kampeerhutten zijn volledig ingericht en zijn geschikt voor 4-6 personen.

De camping heeft:
: ruime plaatsen
: mooi zwembad met terras en peuterbad
: kantine met gezellige bar
: snacks
: broodjeswinkel
: groot terras voor kantine
: kampeerhutten
: draadloos internetten
: bij de receptie staan computers voor internet gebruik (tegen betaling)
: supermarkt in Liberec

http://www.camping2000.com/webimages/introzwembad1.jpg

http://www.camping2000.com/webimages/introzwembad.jpg

Uitstapjes:
Praag is een prachtige stad en is de hoofdstad van Tsechië. Praag is gelegen op heuvels, op een hoogte van gemiddeld 187 m. De 14e eeuw was voor Praag een Gouden Eeuw en heeft veel van de pracht van de stad zijn oorsprong uit deze tijd. Er zijn veel prachtige bezienswaardigheden. Het is aan te raden om bij de bibliotheek een boek over Praag te lenen of een boek over Praag te kopen. Het openbaar vervoer in Praag is goed. De binnenstad is goed te bereiken met de bus, tram en metro. Met de auto is Praag makkelijk bereikbaar. Er is een groot parkeerterrein bij Černý Most en men kan van daaruit met de metro naar de binnenstad. Buiten het hoogseizoen, als er geen busexcursie naar Praag vanaf de camping is, kan men met een touringcar bus van Student Agency vanuit Liberec 1 maal per uur naar Praag (gaat een stuk sneller dan met de trein). Het busstation is in de buurt van het Hoofdstation van Liberec. De straat voor het station in lopen richting stad, aan de linkerkant van de straat is het busstation. Zeer aan te raden is om een dag van tevoren kaartjes te kopen bij Student-Agency office in Liberec. Voor het Hoofdstation van Liberec de straat in lopen richting stad. Langs de Tesco lopen en bij de schoenwinkel Bata de straat in. Na ca. 20 meter aan de rechterkant is het kantoor van Student Agency.

Liberec is een gezellige winkelstad en heeft een dieren tuin waar je Siberische tijgers kunt zien. In de buurt van de dierentuin is een Botanische tuin met bijzondere planten.

Het Reuzengebergte is een dagtocht waard.

**De rotsen van Prachov **is een schitterend natuurgebied.

**De omgeving van de camping **is een prachtig fiets en wandelgebied.