Aanbod vrijwilligerswerk: werken met straatkinderen in Oeganda

Het project
Dit straatkinderenproject is een indrukwekkend en veelzijdig project in Kampala stad. In Oeganda leeft een schrikbarend aantal kinderen op straat. Vaak doordat er problemen thuis zijn zoals extreme armoede, alcoholisme van (een of beide) ouders, scheiding of mishandeling lopen kinderen weg van huis. Ze komen op straat terecht waar zij geconfronteerd worden met honger, geweld, verslaving en gevaar. Er is geen voedsel, onderdak, medische verzorging of scholing voor hen beschikbaar.
Dit project richt zich op de rehabilitatie van deze doelgroep. Zij werken op 2 verschillende niveaus om de kinderen te rehabiliteren: Er is een drop-in centrum in de sloppenwijk waar de eerste contacten met de straatkinderen gelegd worden. Hier gaat het project dagelijks naar toe om eten uit te delen, kinderen te leren kennen, hun wonden te verzorgen (als daar geld voor is) en wat activiteiten te doen. In het drop-in centrum wordt een dagbesteding geboden. Hier kunnen de kinderen gedurende de De kinderen die goed reageren op de rehabilitatie in het drop-in centrum, maar niet terug naar huis kunnen, worden opgevangen in het weeshuis. Meer informatie
Doingoood volunteer work is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van leefomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen in Afrika. Dit doen wij met de inzet van vrijwilligers in de lokale projecten en met de ondersteuning van deze projecten met donaties in geld en middelen.

Meer informatie:
Maandelijks organiseren wij een kosteloze informatie bijeenkomst. Hier krijg je alle informatie die nodig is om een goed beeld te krijgen van wat vrijwilligerswerk inhoudt. Het bijwonen van een informatie bijeenkomst is kosteloos en verplicht je tot niets. Op onze website vind je de data en tijden van de informatie bijeenkomsten.