Aanbod vrijwilligerswerk: Vrijwilligerswerk in gezondheidszorg

Het project
Doingoood ondersteunt verschillende projecten op gebied van gezondheidszorg in Kenia.
Blessed Camp is een dorp met een populatie van ongeveer 76 volwassenen en 100 kinderen. De oudste generatie is aangetast door lepra. Nieuwe gevallen van lepra komen niet meer voor in Kenia en er is geen besmettingsgevaar meer. Lepra veroorzaakt wonden en infecties in de huid. Deze wonden worden momenteel twee maal per week uitgebreid schoongemaakt en verzorgd. Daarnaast worden de kinderen behandeld waarbij onderhuidse zandvlooien worden weggehaald. Ook wordt er voorlichting gegeven over het hoe en waarom van persoonlijke hygiëne. Als vrijwilliger kun je meehelpen met het verzorgen van de wonden (onder begeleiding) en het helpen verbeteren van de persoonlijke verzorging van de dorpsbewoners.

Daarnaast is er een revalidatie kliniek voor kinderen met een handicap. De kinderen worden hier geopereerd en verblijven daarna nog zo’n 4 tot 7 maanden in de kliniek voor revalidatie. Vanuit de kliniek gaat er tevens wekelijks een busje de afgelegen gebieden in. Zij identificeren nieuwe kinderen die wellicht geholpen kunnen worden. Ook geven zij voorlichting aan ouders over het omgaan met een gehandicapt kind en de mogelijkheden voor verbetering van hun situatie.

Meer informatie over dit project.

Doingoood volunteer work is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van leefomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen in Afrika. Dit doen wij met de inzet van vrijwilligers in de lokale projecten en met de ondersteuning van deze projecten met donaties in geld en middelen.

Maandelijks organiseren wij een kosteloze informatie bijeenkomst. Hier krijg je alle informatie die nodig is om een goed beeld te krijgen van wat vrijwilligerswerk inhoudt. We informeren je over huisvesting, kosten en projecten. Bovendien is het een goede gelegenheid om al je vragen te stellen. Het bijwonen van een informatie bijeenkomst is kosteloos en verplicht je tot niets. Op onze website vind je de data en tijden van de informatie bijeenkomsten.