Aanbod vrijwilligerswerk: Sportproject Zuid Afrika

Sportproject Zuid Afrika - Het Andere Reizen

Met dit project worden sportlessen en sportactiviteiten gebruikt als hulpmiddel om kinderen persoonlijke en sociale vaardigheden te leren. Daarnaast wordt er geprobeerd met dit project meer bewustzijn te creëren op het gebied van gezondheid en beweging.

De focus van het project ligt op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het verminderen van risicogedrag van kinderen en jongeren. Dit wordt vooral gedaan door het organiseren van teamactiviteiten en competities. Het project heeft al bewezen dat de sportactiviteiten een positieve invloed hebben om persoonlijke ambities, gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en sociale verbondenheid. Dit leidt weer tot minder jongeren die vroegtijdig hun school verlaten en zelfs tot minder delicten.

De scholen in de townships kennen een gebrek aan lichamelijke opvoeding om verschillende redenen. Er is weinig motivatie van de nationale overheid om scholen te helpen bij het onderwijzen van lichamelijke opvoeding. Daarom is het aan de scholen zelf om de portemonnee te trekken als ze hun leerlingen willen voorzien van enige sportbeoefening. Er zijn weinig docenten opgeleid tot coach of sportleraar en er is gewoonweg geen geld voor banen voor mensen die gespecialiseerd zijn in lichamelijke opvoeding.

Vrijwilligerswerk

Als vrijwilliger zul je werken op verschillende scholen in townships en lokale gemeenschappen in de Nelson Mandela Bay (oostkaap). Sporten die worden uitgevoerd zijn onder andere rugby, korfbal, cricket, voetbal, hockey, zwemmen en tennis.

Wij bieden 4 verschillende programma’s aan, waarbij je als vrijwilliger je steentje bij kan dragen. Als vrijwilliger houd je je bezig met het voorbereiden van de sportieve activiteiten en met het coachen van de kinderen.

Dit project is zeer geschikt voor vrijwilligers of stagiaires met een achtergrond/opleiding op het gebied van sport en/of het geven van training aan kinderen. Maar ook iedereen die het leuk vind om met kinderen te werken en activiteiten op het gebied van sport te organiseren is natuurlijk welkom!

Meer informatie over dit project vind je op onze website

Het Andere Reizen
www.hetanderereizen.nl
E-mail: [EMAIL=“info@hetanderereizen.nl”]info@hetanderereizen.nl
Tel.: 0597-431430

Volg ons ook op Hyves, Facebook en Twitter!