Aanbod vrijwilligerswerk: Onderwijs project, Kaapstad, Zuid-Afrika, TravelUnique

Het project
Bij dit project ben je werkzaam bij de “Cape Flats” een verzamelnaam voor een aantal grote sloppenwijken in Kaapstad; Khayelitsha, Gugulethu, Langa, Mitchell’s Plain, Nyanga, Athlone en Grassy Park. Vaak worden deze plaatsen aangeduid als “dump plaatsen van de Apartheid”. De Cape Flats zijn een melting pot van verschillende culturen, ethniciteiten en talen. Ondanks vele verschillen zijn er veel parallelen; grote armoede, misbruik, werkeloosheid en HIV/AIDS.
Khayelitsha is de grootste township en hier zijn de meeste projecten gesitueerd.

“Design your own”
Waarom creëer je niet je eigen vrijwilligersproject zodat je werkzaam bent op de gebieden waar jouw interesses liggen ? Samen met een aantal partners die werkzaam zijn in de sloppenwijken is er een module gemaakt waaruit je kunt kiezen.
**
Hoe werkt het ?**
Vrijwilligers vertrekken naar Afrika met allemaal een verschillende achtergrond, kennis, kunde en passie.
Wij bieden je graag de kans je eigen project samen te stellen. Er zijn diverse mogelijkheden; van onderwijs, het werken met wees- en kwetsbare kinderen, sportontwikkeling, dans en medische zorg.

Dit project bied je de mogelijkheid full-time te werken bij het Onderwijs project in Kaapstad of een combinatie project te kiezen.
Bij een combinatie project werk je part-time bij het Onderwijs project en kies je één van de volgende
projecten :

  • Wees- en kwetsbare kinderen project (optie 1)
  • Sportonwikkeling (optie 2)
  • Gezondheidszorg (optie 3)

De focus van dit Kaapstad Onderwijs project ligt bij het onderwijzen en ondersteunen van wees- en kwetsbare jongeren. Als vrijwilliger ben je een essentieel onderdeel in het verstrekken van beter onderwijs en zo bijdragen aan een betere toekomst.
Eisen
Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 17 jaar, er is geen ervaring vereist. Het project start iedere 1e en 3e maandag van de maand en je kan deelnemen voor de duur van 2 - 12 weken.

Meer informatie
Meer informatie vind je op www.travelunique.nl of bel ons op 030 - 230 26 32 of 06 - 38 22 86 58. Wij zijn ook aanwezig op 22 maart bij de Wereldwijzer Vrijwilligersdag in Utrecht.

Hartelijke groet,

Therese Wijnen

live4nowfoto kids2.jpg