Aanbod vrijwilligerswerk: maatschappelijk project in Kenia

**Het project **
Blessed Camp is een dorp met een populatie van ongeveer 76 volwassenen en 100 kinderen. De oudste generatie is aangetast door lepra. Nieuwe gevallen van lepra komen niet meer voor in Kenia en er is geen besmettingsgevaar meer. Helaas lijden de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van deze mensen wel onder het stigma van de ziekte. Hierdoor zijn zij verstoten uit de gemeenschap en hebben zij nagenoeg geen toegang tot de gemeenschap, onderwijs en zorg.
In dit project moet nog veel gebeuren. Vrijwilligers kunnen assisteren met lesgeven op het schooltje en/of meehelpen met de medische handelingen die verricht worden zoals wondverzorging. Ook zijn er inmiddels verschillende activiteiten gestart om de mensen te helpen om zelfvoorzienend te worden. Zo is er bijvoorbeeld een landbouwproject en een project waarbij vrouwen naailes krijgen om in de toekomst zelfgemaakte kleding, accessoires en gebruiksvoorwerpen te kunnen maken en verkopen.

Doingoood volunteer work is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van leefomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen in Afrika. Dit doen wij met de inzet van vrijwilligers in de lokale projecten en met aanvullende financiƫle ondersteuning.

Maandelijks organiseren wij een kosteloze informatie bijeenkomst. Hier krijg je alle informatie die nodig is om een goed beeld te krijgen van wat vrijwilligerswerk inhoudt. We informeren je over huisvesting, kosten en projecten. Bovendien is het een goede gelegenheid om al je vragen te stellen. Het bijwonen van een informatie bijeenkomst is kosteloos en verplicht je tot niets. Op onze website vind je de data en tijden van de informatie bijeenkomsten.