Aanbod vrijwilligerswerk: Lange termijn projecten - Afrika

Wil je voor een langere periode (2-12 maanden) vrijwilligerswerk doen?

Qua oppervlakte het op één na grootste continent op aarde (meer dan 30 miljoen vierkante kilometer). Een continent met een veelvoud aan volkeren en culturen en dus ook grote onderlinge verschillen. Zo is er een groot verschil tussen de (islamitische) landen in Noord-Afrika en de landen die ten zuiden van de Sahara liggen. Ook klimatologisch gezien zijn de verschillen groot, variërend van tropisch regenwoud, savanne tot woestijnen. Het natuurschoon van Afrika – in welk land je ook bent – is van een ongeëvenaarde schoonheid en als je de ‘big five’ wil zien kan dat in de wildparken van Afrika. De bevolking is, en dat geldt voor heel Afrika, uitermate gastvrij en wij kunnen als westerlingen jaloers zijn op hun optimisme en vrolijke manier van leven, ondanks de moeilijke omstandigheden waar zij soms in verkeren.

In veel landen wordt er Engels gesproken en dat maakt de communicatie met de lokale bevolking weer makkelijk.

Kortom een geweldig continent waar SIW lange termijn projecten aanbiedt in onder andere Kenia, Togo, Uganda en Zambia. Zo kan je in **Kenia **gaan werken in een weeshuis of een bijdrage leveren aan het behoud van het laatste tropische regenwoud van het land. In Uganda heeft SIW ook veel projectmogelijkheden die variëren van werk op lagere scholen en kindertehuizen tot ziekenhuizen en HIV/AIDS organisaties, om maar een paar voorbeelden te noemen. In **Togo **kun je terecht op scholen en klinieken terwijl je je Frans ophaalt. Zambia heeft projecten gericht op jongeren, niet alleen op scholen maar ook in jeugdprojecten. Bovendien kun je in het oosten van het land werken in een van de mooiste wildparken van zuidelijk Afrika.

Geweldig ook om na je project een combinatie te maken met een rondreis weer andere Afrikaanse indrukken op te doen en kennis te maken met andere culturen.

Voor deelname aan onze lange termijn projecten (LTV) doorloop je een selectie- en voorbereidingstraject. Dit traject start 2 keer per jaar: in het begin van het jaar (maart of april) en in het najaar (oktober). Het traject wordt begeleidt door de (vrijwillige) SIW- landenspecialisten van de lange termijn projecten.

Ben je enthousiast geraakt over Afrika en wil je dit continent binnenkort zelf ervaren? Stuur dan je motivatiebrief en cv per email naar [EMAIL=“info@siw.nl”]info@siw.nl. De eerstvolgende **deadline **hiervoor is 15 september 2011, de kennismakingsgesprekken zullen kort daarna plaatsvinden. Op 15 en 16 oktober is het voorbereidingsweekend, waarin je praktische informatie krijgt over vrijwilligerswerk en voorbereid wordt op je verblijf in het buitenland.

Klik hier voor meer informatie over de projecten.