Aanbod vrijwilligerswerk: baby rescue centre Hope Home in Kenia

Het project
Hope home is een kindertehuis in west Kenia (nabij Kisumu) dat is opgericht door Achieng, een fantastische vrouw met een prachtige visie. Over Achieng en Hope Home zijn in 2005 en 2010 documentaires gemaakt door de Belgische tv zender ‘Een’ genaamd ‘De zussen van mijn dochter’. Deze serie vertelt het inspirerende ontstaan van Hope Home. Lees meer over dit project.

Vrijwilligers kunnen meehelpen in Hope home met de dagelijkse verzorging van de baby’s in het centrum. Ook het spelen en individuele aandacht aan de kinderen geven maakt onderdeel uit van het werk. Op hetzelfde terrein is tevens een schooltje aanwezig, Hope Academy, waar vrijwilligers kunnen assisteren met lesgeven.

Functie eisen

  • Goede beheersing van de Engelse taal
  • Minimaal 4 weken beschikbaar
  • Minimaal 18 jaar
  • Goed aanpassingsvermogen en flexibiliteit
  • Initiatiefrijk en zelfstandig

Doingoood volunteer work is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van leefomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen in Afrika. Dit doen wij met de inzet van vrijwilligers in de lokale projecten en met de ondersteuning van deze projecten met donaties in geld en middelen.

Maandelijks vindt er een informatie bijeenkomst over vrijwilligerswerk plaats. Hier krijg je alle informatie die nodig is om een goed beeld te krijgen van wat vrijwilligerswerk inhoudt. We informeren je over huisvesting, kosten en projecten. Bovendien is het een goede gelegenheid om al je vragen te stellen. Het bijwonen van een informatie bijeenkomst is kosteloos en verplicht je tot niets.